de avond van


de avond van 1.0

de avond waarin plaatsvindt wat in de van-bepaling wordt genoemd

Algemene voorbeelden


Het is opvallend dat de politiediensten nog dezelfde avond van de aangifte, op 5 januari 1994 om 20.30 uur, met een buurtonderzoek en een speuractie naar de kinderen zijn begonnen.

De Standaard,

Hoe ook, de avond van de zware Alpenrit naar Briançon, besloot Berzin om er iets aan te doen.

De Standaard,

Op de avond van de feiten stond de Vichtenaar met een aantal vrienden aan een frituur op de markt van Waregem.

De Standaard,

Het gerecht kwam er spoedig achter dat de vluchtauto de avond van de moord met een zeldzaam type sneeuwbanden en met sportvelgen reed.

De Standaard,

Behalve het echtpaar Nathans dook ook een ander joods echtpaar, de familie Herz, onder bij de familie Weijs [...]. Het echtpaar beleefde benauwde ogenblikken toen ze op de avond van de verjaardag van moeder Weijs hun schuilplaats hadden verlaten. Ze zaten achter de schuifdeuren van de woonkamer, terwijl zich aan de andere kant twee hoge Duitse officieren bevonden. Die waren met autopech voor huize Weijs gestrand.

Meppeler Courant,

Als de avond van het diner is aangebroken stuurt hij zijn rijtuig om haar af te halen.

Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt, Douwe Draaisma,

De avond van zijn verdwijning moet hij een reden gekregen hebben om een ander leven te beginnen.

Iks, Johan Van Nijen,

de avond van 2.0

avondbijeenkomst die wordt ingericht door; avond die wordt georganiseerd door

Algemene voorbeelden


Eén naam gonsde gisteravond door de statige zalen van het Noordhollands Provinciehuis in Haarlem, waar D66 zijn verkiezingsbijeenkomst hield. Niet die van partijleider Hans van Mierlo [...] en ook niet die van populaire D66-bewindslieden als Hans Wijers of Winnie Sorgdrager. Frits Bolkestein domineerde de avond van D66.

NRC,

Op de zaterdagavond is het 'R.A.M.' (Rapid Ass Movement). Dit is de avond van de club zelf met verschillende club-DJ's die het publiek lekker laten zweten.

http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=2682=479=5904,

De kerstsamenzang werd afgewisseld met het kerstverhaal en gedichten, gelezen door bestuursleden. De volgende bijeenkomst is de gezamenlijke avond van Platttelandsvrouwen en OLM op 5 januari 1994.

Meppeler Courant,